Nascholingen Klachten & Geschillen

CVRM voor doktersassistenten

In deze nascholing leer je hoe je patiënten met een mogelijk verhoogd risico kunt herkennen en welke adviezen je kunt geven. Daarnaast krijg je meer achtergrond over hypertensie en hypercholesterolemie en de verschillende medicatie die daarbij wordt gebruikt.

CVRM voor doktersassistenten

Datum:
Woensdag 19 juni 2024
Tijdstip:
19.00 - 22.00 uur
Doelgroep:
Doktersassistenten
Locatie:
Stichting DOKh
Robijnstraat 6 , 1812 RB, ALKMAAR
Accreditatie:
3 uur
Kosten:
Cursusprijs: € 143,00
Korting met nascholingsabonnement: € -30,00
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00
Abonnement:
Cursusleiding:
Noelle van de Ven
Docente(n):
Sabine Roozen

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen over deze nascholing? Dan kunt u contact opnemen met:

Helma Deutekom
T 072 - 527 91 00
E hdeutekom@dokh.nl

CVRM voor de doktersassistent

Cardiovasculair Risicomanagement is nodig voor veel mensen in de praktijk. Het is erop gericht om (herhaling van) hart-en vaatziekten te voorkomen bij mensen met een verhoogd risico hierop. Deze patiënten dienen te worden gecontroleerd door de huisarts, de praktijkondersteuner of spreekuurondersteuner, maar jij als doktersassistent hebt ook een belangrijke rol. Je zult misschien vragen krijgen van patiënten of ze een verhoogd risico hebben, of ze komen op je spreekuur om hun bloeddruk te laten controleren. Ook zal je regelmatig bloeddrukmedicatie en cholesteroltabletten herhalen of bloeduitslagen doorgeven.

Ben jij op de hoogte van wat de risicofactoren zijn die een verhoogde kans geven op hart en vaatziekten en ken de achtergrond daarvan? In deze nascholing leer je hoe je patiënten met een mogelijk verhoogd risico kunt herkennen en welke adviezen je kunt geven. Daarnaast krijg je meer achtergrond over hypertensie en hypercholesterolemie en de verschillende medicatie die daarbij wordt gebruikt.


Inschrijven

Bij uw eerste inschrijving voor een nascholing, ontvangt u ook onze nieuwsbrief. Deze ongeveer 2-wekelijkse nieuwsbrief bevat voor uw beroepsgroep interessante informatie en geaccrediteerde nascholingen. Zo blijft uw vakkennis up to date! Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen, klik dan hier.

Inschrijven voor deze cursus