Wil jij je echo skills verbeteren? Stichting DOKh biedt verschillende geaccrediteerde echoscholingen aan die op jouw locatie gerealiseerd kunnen worden.
Stichting DOKh biedt verschillende, kwalitatief hoogwaardige echonascholingen aan. Doelgroep voor de hands-on echoscholing zijn echoscopisten en huisartsen, (klinisch) verloskundigen en physician assistants die ervaring hebben met het maken van echo's. Onze echoscholingen zijn interactief. Na het behandelen van de theorie ga je tijdens het hands-on gedeelte in kleine groepen echo's maken onder begeleiding van de docent. Onze ervaren docent zorgt ervoor dat je in een veilige en prettige setting je kennis opfrist en je vaardigheden oefent. De scholingen zijn geaccrediteerd door ABC1, BEN en KNOV. Met het certificaat kunnen de scholingspunten ook opgevoerd worden in het register van NAPA.
N.B. Stichting DOKh organiseert nascholingen en zo zijn onze hands-on echotrainingen dan ook bedoeld. Een overzicht van echoscopie opleidingen vind je op de website van Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland.
Vanaf 2025 plannen we geen scholingen meer in met open inschrijving. Wil jij een van deze scholingen voor je eigen praktijk, VSV of kring en beschik je over een geschikte ruimte met echo apparatuur? Dan kunnen we bij jou op locatie scholing organiseren. Neem voor meer informatie contact op met Celia Comvalius (ccomvalius@dokh.nl). We helpen je graag verder!
Je kunt kiezen uit de volgende onderwerpen:
Tijdens deze scholing richten we ons op extra uteriene graviditeit (EUG). De symptomen worden uitgebreid behandeld. Waar moet je op letten als een vrouw met klachten op je spreekuur komt. Naast EUG gerelateerde klachten komen ook andere buikpijnklachten aan bod.
Toepassing van echografie bij de niet-zwangere vrouw. Aan bod komen onder andere de fysiologie en pathologie van uterus en adnexa en lokalisatie van diverse IUD's.
Wat is een normale endometriumdikte en hoe meet je deze? Welke zaken hebben invloed op het endometrium en hoe ziet dat er echografisch uit?
Hoe voer je een nauwkeurig onderzoek uit om de placenta te lokaliseren en hoe meet je echografisch op de juiste wijze de cervixlengte op?