Nascholingen Klachten & Geschillen

CVRM Spreekuur Ondersteuner Huisarts

Na deze Post-MBO opleiding kan de assistent een actief aandeel leveren in de opsporing en begeleiding van mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Resultaat is een betere organisatie van de primaire preventie, het ontlasten van spreekuren van huisartsen en POH’s en extra uitdaging en verdieping voor de assistent die zijn of haar takenpakket graag uitbreidt.

CVRM Spreekuur Ondersteuner Huisarts

Wil je graag een opleiding tot CVRM Spreekuur Ondersteuner Huisarts volgen óf  heb je de opleiding al gevolgd en moet je binnenkort hercertificeren? Bekijk hieronder de actuele startdata. 

Heb je interesse om de opleiding in Alkmaar te volgen? Vul dan dit interesseformulier in zodat we je direct op de hoogte kunnen stellen bij nieuwe startdata op deze locatie. 

Het diploma van de opleiding is 3 jaar geldig. Voor verlenging van 3 jaar dien je de volgende 3 trainingen (van in totaal 12 uur) te volgen: 

  1. Casuïstiekbespreking CVRM-spreekuur (online bijeenkomst van 4 uur)
  2. Motiverende gespreksvoering in het assistentenspreekuur (fysieke training van 4 uur)
  3. Inventarisatie van risicofactoren in het Engels (online training van 2 x 2 uur)

Je bepaalt zelf wanneer je de trainingen volgt (bijvoorbeeld 1 per jaar of juist alles in 1 jaar). Zoals al eerder vermeldt worden alle trainingen ongeveer 2 keer in het jaar aangeboden.
Wachten tot het laatste jaar heeft daarom niet de voorkeur.