Nascholingen Klachten & Geschillen

Brandwonden

Een voor velen waarschijnlijk herkenbare situatie. Een moeder belt in paniek naar de huisartsenpost. Haar zoontje van 3 jaar heeft hete thee over zich heen gekregen. Op de achtergrond hoor je het kind hartverscheurend huilen. Welke vragen stel je en welke adviezen geef je aan de moeder?

Brandwonden

Een voor velen waarschijnlijk herkenbare situatie. Een moeder belt in paniek naar de huisartsenpost. Haar zoontje van 3 jaar heeft hete thee over zich heen gekregen. Op de achtergrond hoor je het kind hartverscheurend huilen. Welke vragen stel je en welke adviezen geef je aan de moeder? Wanneer moeder en kind naar de huisartsenpost komen, hoe beoordeel je dan de brandwond, hoe maak je inschatting van het TVLO (= totaal verbrand lichaamsoppervlak) en hoe ga je de wond behandelen?

Voor een juiste diagnose is een goede beoordeling van de wond onontbeerlijk en is het van belang te weten hoe de brandwond is ontstaan. De richtlijnen over de behandeling van brandwonden zijn niet altijd eenduidig. Moeten blaren intact blijven, doorgeprikt worden of moet het blaar dak verwijderd worden? Welke verbandmaterialen worden gebruikt bij de behandeling van brandwonden?

In deze nascholing zullen brandwondenverpleegkundigen van het brandwondencentrum in Beverwijk u aan de hand van casuïstiek handvatten bieden bij het triëren, beoordelen en behandelen van brandwonden op de huisartsenpost.


Meer informatie

Voor al uw vragen over de bovenstaande training kunt u contact opnemen met:

Ilse Kaastra
T 072 - 527 91 00
E ikaastra@dokh.nl

Interesse?

Heeft u interesse in de bovenstaande training en/of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor een incompany training? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

*
*
*
*