Nascholingen Klachten & Geschillen

Omgaan met ongewenst gedrag en agressie

Online training Omgaan met ongewenst gedrag en agressie Ook in de zorg krijgen/ hebben patiënten een steeds “korter lontje”.

Omgaan met ongewenst gedrag en agressie

Data meerdaagse
cursus:
Woensdag 5 april 2023: Omgaan met ongewenst gedrag en agressie 1/2 (19.00 - 21.00)
Woensdag 12 april 2023: omgaan met ongewenst gedrag en agressie 2/2 (19.00 - 21.00)
Doelgroep:
Doktersassistenten, Huisartsen, Assistenten Verloskundepraktijk, (Klinisch) verloskundigen, Triagisten
Locatie:
ONLINE
Accreditatie:
4 uur
Kosten:
Abonnee: € 255,00
Niet abonnee: € 315,00
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00
Cursusleiding:
Stichting DOKh
Docente(n):
Servaas van der Zijden

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen over deze nascholing? Dan kunt u contact opnemen met:

Helma Deutekom
T 072 - 527 91 00
E hdeutekom@dokh.nl

Stuur door naar collega

Stuur door naar een collega

Via onderstaand formulier stuur je de url naar deze pagina door naar je collega of eventuele andere geïnteresseerden.

Online training Omgaan met ongewenst gedrag en agressie 

Ook in de zorg krijgen/ hebben  patiënten een steeds “korter lontje”. Hevige weerstand of ongewenst gedrag komt vooral hard aan bij medewerkers in de zorg die zich juist inzetten voor het welzijn van patiënten. Zij zijn in het algemeen geneigd de eigen grenzen te verleggen of ondergeschikt te maken teneinde zorg aan de ander te verlenen. Kost wat kost wil men ook vaak de relatie met de patiënt goed houden.

Medewerkers in de zorgverlening hebben regelmatig de aanname dat door niet te reageren op agressie dit vanzelf zal overgaan. Dit is een illusie die tijdens de training aan de orde zal komen. Door niet te reageren keurt men impliciet het agressieve gedrag goed en zal de patiënt verder gaan. In veel gevallen is men bereid meer agressie te accepteren om de zorg te blijven bieden. Wij bieden een methode die recht doet aan de zorg, de relatie met de patiënt maar ook aan de eigen grens.

Inhoud training:

 De training bestaat uit twee avondsessies. In de eerste sessie zullen wij de theorie behandelen. De tweede sessie zal volledig in het teken staan van praktijksimulaties met een acteur. Als handvat voor deze simulaties ontvangen de deelnemers een invuloefening “Begrijpen of Begrenzen”. Deze gaan zij samen met andere cursisten invullen in een “breakout room”. Deelnemers ontvangen na afloop een hand-out van de PowerPoint. Het maximum aantal deelnemers wordt gesteld op 8.

Daarnaast stellen wij de deelnemers in de gelegenheid om ons na de training nog (individueel) om advies te vragen. Wij zullen dan samen met de deelnemer een analyse maken en een advies geven. Wij werken volgens het diagnose-receptmodel.

Onderwerpen:

  • Kort voorstellen en eigen ervaringen van de deelnemers;
  • Toelichting vormen van ongewenst gedrag;
  • Praktijkoefening “begrijpen”;
  • Theorie agressie op de persoon-grenzen stellen;
  • Praktijkoefening “begrenzen”;
  • Praktijksimulaties met professionele trainingsacteur (co-trainer).

Technische realisatie:

Voor de uitvoering van de training maken wij gebruik van Zoom. De deelnemers moeten in het bezit van een PC, laptop of tablet met internet, geluid en een camera.

Trainers:

De trainers beschikken over veel praktische ervaring in en uit de praktijk. Hierdoor is mogelijk een training aan te bieden die zeer gericht is op de daadwerkelijke eigen werkplek. Vooral doen, afgewisseld met theorie, fascinerende praktijkgerichte cases, praktische tips van de trainers en niet in de laatste plaats gepaste humor. Onze jarenlange ervaring leert ons dat deze manier van trainen bijzonder effectief is en hoog gewaardeerd wordt door de deelnemers.

geaccrediteerd door de KNOV voor 4 punten in categorie A


Inschrijven wachtlijst

Op dit moment is de cursus volgeboekt. U kunt zich wel inschrijven voor de wachtlijst.

Indien u zich voor de eerste keer aanmeldt voor een nascholing, ontvangt u ook onze wekelijkse nieuwsbrief. Wenst u deze niet te ontvangen, klik dan hier.

Gegevens deelnemer

M V Neutraal *
*
*
  *
*


  *
*   *


 
 


U ontvangt hierop alle informatie omtrent de scholing.
*
*


Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties
*
Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties


 

Onder het kopje Accreditatie (bij de nascholing) kunt u terugvinden of er voor uw register accreditatie is aangevraagd.*


Schrijft zich in voor de volgende nascholing
Algemene Voorwaarden

Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden. Indien er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn, dan worden deze vermeld bij de betreffende nascholing


Betaalwijze

Ik verleen hierbij een SEPA machtiging aan de Stichting DOKh (Incassant ID: NL 95 222412416350000) te Alkmaar om het verschuldigde cursusbedrag af te schrijven van het onderstaande IBAN-nummer. Voor deze automatische incasso ontvang ik €5,- korting op het verschuldigde cursusbedrag. Ik ontvang een digitale factuur met de incasso-opdracht op het bovengenoemde e-mailadres.
Ik ontvang graag een digitale factuur op het bovengenoemde e-mailadres.


Maximaal 50 tekens