Veel moeders hebben last van fysieke en mentale klachten. Veel van deze klachten uiten zich al 6 weken postpartum. Vaak trekken vrouwen zelf te laat aan de bel bij hun zorgverleners. Een goede nacontrole is een methode om onnodige zorgen, leed en schade bij deze jonge vrouwen te voorkomen.
Celia Comvalius
T 072 - 527 91 00
E ccomvalius@dokh.nl
Het op maat invullen van het nacontrole-consult kan lastig zijn, sommige verloskundigen zien er zelfs vanaf omdat het te vaak alleen bij “gezellig baby showen“ blijft. Jammer, want je kan echt het verschil maken en uit wetenschap blijkt dat nieuwe moeders veel informatie missen. In een periode waar er veel aandacht naar de baby gaat, is bewust stilstaan bij fysieke en mentale gezondheid van de kersverse ouder(s) belangrijk. De deur naar de verloskundige staat nog open; gun jouw cliënte deze zinvolle afsluiting van zorg en maak het verschil.
In de geboortezorg is het gebruikelijk cliënten 6 weken na de baring een nacontrole aan te bieden. NVOG, KNOV en NHG onderschrijven het belang van deze controle. Toch wordt er vaak telefonisch of helemaal geen controle uitgevoerd of blijft het consult bij “baby showen en elkaar bedanken”. Veel jonge moeders hebben last van fysieke en mentale klachten. Veel van deze klachten uiten zich al 6 weken postpartum. Door drukte, kwetsbaarheid, groothouden of denken “dat deze klachten erbij horen” trekken veel vrouwen zelf te laat aan de bel bij zorgverleners. Een goede nacontrole is een methode om onnodige zorgen, leed en schade bij deze jonge vrouwen te voorkomen. Verloskundigen zijn goed uitgerust om de nacontrole zinvol vorm te geven.
Bij deze scholing hoort een voorbereidingsopdracht waarin je theorie doorneemt en je je leervragen vormt. Het is belangrijk dat je deze goed doorneemt en je antwoorden bij de hand houdt tijdens de scholing. Tijdsbesteding aan de opdracht is ongeveer 1 uur.
De scholingsbijeenkomst duurt 3,5 uur. Vanwege het interactieve karakter van de scholing beperken we het aantal deelnemers tot 10.
Deze scholing is voor 4,5 uur geaccrediteerd door de KNOV in categorie A (ID: 534868).
Schrijf je ook in voor de interessante scholing Zorg(en) na een sectio die op dezelfde dag gegeven wordt! Neem je deel aan beide scholingen? Dan verzorgen wij een lekkere lunch voor je! We vragen je hiervoor om een bijdrage van 10,- euro.
Dit betreft een In Company (besloten) training voor Verloskundigen van Coöperatie Geboortekracht. Hoor je niet bij deze groep, dan kun je hiervoor niet inschrijven.
Wil jij deze training In Company voor je eigen praktijk, VSV of kring? Neem dan contact op met Annemarie Breed (abreed@dokh.nl). We helpen je graag verder!
Bij uw eerste inschrijving voor een nascholing, ontvangt u ook onze nieuwsbrief. Deze ongeveer 2-wekelijkse nieuwsbrief bevat voor uw beroepsgroep interessante informatie en geaccrediteerde nascholingen. Zo blijft uw vakkennis up to date! Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen, klik dan hier.
Inschrijven voor deze cursus