Na een thuisbevalling ligt moeder in kritieke toestand op de IC. Je bent in shock. Je vraagt je af of je dit had kunnen voorkomen. Slapeloze nachten. Twijfels over je verleende zorg. Heb ik het niet goed gedaan? Een complicatie of toch een calamiteit? Wat nu?
Lees verder
Een vrouw van 25 bezoekt je spreekuur vanwege pijn op de borst en een benauwd gevoel. Je onderzoekt haar en komt tot de conclusie dat er sprake is van spierpijn. Twee dagen later wordt ze, na een reanimatie, opgenomen op de IC. Ze blijkt meerdere longembolieën te hebben. Natuurlijk neem je meteen contact op met de familie om je medeleven te betuigen. Maar hoe nu verder? Is dit een calamiteit? Wat moet je doen?
Lees verder
Patricia Nep werkt als klachtenfunctionaris voor DOKh. Maar wat doet een klachtenfunctionaris nu eigenlijk? En wat kan zij voor u als zorgverlener betekenen? Patricia legt het u uit!
Lees verder
We nemen de luisteraars mee achter de schermen van DOKh en delen zo de kennis van ons netwerk over de kwaliteit van zorg
Lees verder
Een longembolie geldt als een van de meest gemiste diagnoses in de eerste lijn. De klachten zijn vaak atypisch en aspecifiek. In de huisartsenpraktijk wordt de diagnose longembolie bij 26% van de patiënten pas na meer dan 7 dagen gesteld en in de tweede lijn wordt in 12 tot 75% van de diagnoses longembolie vertraagd gesteld.
Lees verder
Als werkgever (praktijkhouder, eigenaar van een kliniek of andere zorgorganisatie met medewerkers in dienst) bent u krachtens de Arbowet (artikel 3 lid 2) verplicht beleid te voeren gericht op voorkoming en/of beperking van psychosociale arbeidsbelasting. Het begrip psychosociale arbeidsbelasting omvat de onderwerpen seksuele intimidatie, agressie en geweld, pesten en discriminatie of wel ongewenste omgangsvormen of grensoverschrijdend gedrag.
Lees verder