Nascholingen Klachten & Geschillen

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

Klinische les

Een longembolie geldt als een van de meest gemiste diagnoses in de eerste lijn. De klachten zijn vaak atypisch en aspecifiek. In de huisartsenpraktijk wordt de diagnose longembolie bij 26% van de patiënten pas na meer dan 7 dagen gesteld en in de tweede lijn wordt in 12 tot 75% van de diagnoses longembolie vertraagd gesteld.
Lees verder


Podcastserie 'Kwaliteit achter de schermen'

We nemen de luisteraars mee achter de schermen van DOKh en delen zo de kennis van ons netwerk over de kwaliteit van zorg
Lees verder


Stichting DOKh ontzorgt de zorgaanbieder die tevens werkgever is!

Als werkgever (praktijkhouder, eigenaar van een kliniek of andere zorgorganisatie met medewerkers in dienst) bent u krachtens de Arbowet (artikel 3 lid 2) verplicht beleid te voeren gericht op voorkoming en/of beperking van psychosociale arbeidsbelasting. Het begrip psychosociale arbeidsbelasting omvat de onderwerpen seksuele intimidatie, agressie en geweld, pesten en discriminatie of wel ongewenste omgangsvormen of grensoverschrijdend gedrag.
Lees verder


Leerpunten

Hier treft u de leerpunten uit klachten, geschillen of calamiteiten. Daarnaast vindt u de columns die Femke Moerbeek, jurist en lid van de calamiteitencommissie schrijft voor het Cg magazine. In dit vakblad van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) behandelt zij juridische kwesties en bespreekt zij casuïstiek.
Lees verder