Nascholingen Klachten & Geschillen

Overgang Spreekuur Ondersteuner Huisarts - Amsterdam

Deze Post-MBO opleiding biedt achtergrondkennis en feiten over de veranderingen die optreden in de periode rond de overgang.

Overgang Spreekuur Ondersteuner Huisarts - Amsterdam

Data meerdaagse
cursus:
Donderdag 20 maart 2025: Lesdag 1 - de Overgang deel 1 (10.00 - 16.00)
Donderdag 17 april 2025: Lesdag 2 - de Overgang deel 2 (10.00 - 16.00)
Donderdag 22 mei 2025: Lesdag 3 - de Overgang deel 3 (10.00 - 16.00)
Doelgroep:
Vrouwenspreekuur Ondersteuner Huisarts, Doktersassistenten, Verpleegkundig specialisten, Overgang Spreekuur Ondersteuner Huisarts
Locatie:
Aristo Amsterdam
Teleportboulevard 100 , 1043 EJ, AMSTERDAM
Accreditatie:
30 uur
Kosten:
Opleidingskosten: € 2 250,00
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00
Docente(n):
Joke Klinkert & Inge Wijnands

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen over deze nascholing? Dan kunt u contact opnemen met:

Ilse Kaastra
T 072 - 527 91 00
E ikaastra@dokh.nl

Overgang Spreekuur Ondersteuner Huisarts

Rond de menopauze zijn er lichamelijke en emotionele veranderingen bij de vrouw. De klachten geven onzekerheid en toename van zorgvraag en zorgconsumptie. De lichamelijke veranderingen beïnvloeden zelfbeeld, relaties en carrière. Hiermee heeft de overgang bij vrouwen niet alleen een grote impact op de vrouw, maar ook op de zorg en de maatschappij.

Met meer kennis bij doktersassistenten kunnen overgangsklachten sneller worden onderkend. Door het geven van adequate informatie en ondersteuning kan de doktersassistent helpen misvattingen en vooroordelen te doorbreken. Met goede ondersteuning kunnen vrouwen naar de juiste zorg worden gewezen. Dit leidt tot betere behandeling van klachten, minder zorgconsumptie en minder uitval op het werk van vrouwen in de overgang.

Check goed of je voldoet aan de deelname criteria. Wanneer je geen SOH opleiding hebt gedaan dan ben je verplicht om de communicatie module te volgen. De kosten voor deze module is 340,- en kan in de toekomst ook gevolgd worden als her certificering. Data voor deze dag wordt in september gecommuniceerd. Je kan je uiteraard wel alvast aanmelden!

Voor alle informatie over deze Post-MBO opleiding klik hier

Wachtlijst

Belangrijk: voor de deelnemers die op de wachtlijst staan bieden wij een eerste inschrijvingsronde aan van 14 dagen, daarna volgt de open inschrijving. Is de opleiding vol en wil je als eerste de gelegenheid hebben om je aan te melden voor een eventuele volgende opleidingsgroep? Meld je dan aan op de wachtlijst! Aanmelden voor de wachtlijst Overgang Spreekuur Ondersteuner Huisarts



Inschrijven

Bij uw eerste inschrijving voor een nascholing, ontvangt u ook onze nieuwsbrief. Deze ongeveer 2-wekelijkse nieuwsbrief bevat voor uw beroepsgroep interessante informatie en geaccrediteerde nascholingen. Zo blijft uw vakkennis up to date! Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen, klik dan hier.

Inschrijven voor deze cursus

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief

Wij houden u graag via e-mail op de hoogte van ons actuele scholingsaanbod.

Inschrijven