Nascholingen Klachten & Geschillen

Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen

De vertrouwenspersoon vangt u op, biedt u een luisterend oor en bespreekt samen met u de eventuele vervolgstappen indien u slachtoffer bent van ongewenste omgangsvormen.

Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen

In onderstaand filmpje stelt de vertrouwenspersoon van Stichting DOKh zich aan u voor:


Bekijk hier de introductiefilm
 of klik op de afbeelding om de video te starten. 

Bij Stichting DOKh kunt u terecht voor een goed opgeleide vertrouwenspersoon bij ongewenste omgangsvormen of grensoverschrijdend gedrag.

Inschakelen vertrouwenspersoon

U kunt via de e-mail of telefonisch contact opnemen en aangeven dat u een gesprek wilt met de vertrouwenspersoon. U hoeft alleen uw contactgegevens achter te laten waarop de vertrouwenspersoon u kan bereiken. U hoeft niet aan te geven waarom u contact wilt met de vertrouwenspersoon. U kunt de reden waarom met de vertrouwenspersoon zelf bespreken.

Tel: 072-520 83 25 (dagelijks tot 15.00 uur bereikbaar)

E-mail: vertrouwenspersoon@dokh.nl

Wanneer u in uw werkomgeving te maken krijgt met ongewenste omgangsvormen of grensoverschrijdend gedrag zoals discriminatie, pesten, agressie, geweld of (seksuele) intimidatie dan is het goed om dat aan te kunnen kaarten bij een onafhankelijk vertrouwenspersoon. Als u slachtoffer bent van ongewenste omgangsvormen of grensoverschrijdend gedrag dan kunt u hiervan melding doen bij onze vertrouwenspersoon.

Onze vertrouwenspersoon biedt u dan een luisterend oor. Zij vangt u met uw klacht op, geeft u informatie, begeleiding en nazorg.

Samen met de vertrouwenspersoon bespreekt u hoe u het beste kan handelen in de gegeven situatie. Zij bespreekt met u de mogelijkheden zoals een gesprek met de veroorzaker, met de leidinggevende, melding doen aan de organisatie, mediation, aangifte doen etc. U heeft bij het bepalen van de vervolgstappen zelf de regie. U bespreekt samen de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden of oplossingen.

Uiteindelijk maakt u zelf een eigen passende keuze waarbij alleen het hart luchten soms ook voldoende kan zijn.

Onze vertrouwenspersoon gaat uiterst zorgvuldig met uw verhaal om. Alles is vertrouwelijk.

Meer informatie over hoe onze vertrouwenspersoon te werk gaat, leest u in ons reglement.

De klacht over ongewenste omgangsvormen of grensoverschrijdend gedrag kan ook voorgelegd en onderzocht worden door onze onafhankelijke en ter zake kundige Klachtencommissie.

Download hier de folder ten behoeve van de medewerkers van uw organisatie: Folder vertrouwenspersoon.pdf

Download hier de flyer 'Wordt het hebben van een vertrouwenspersoon verplicht?'.