Nascholingen Klachten & Geschillen

SOH-congres: Jouw talent op de juiste plek

Waar past jouw talent als SOH het beste? De SOH is van groot belang voor de praktijk. Je hebt geleerd hoe je 15 veelvoorkomende klachten zelfstandig afhandelt. Daarmee ontlast je de huisarts. Maar hoe zet je jouw kennis en kunde optimaal in? Kom samen met collega SOH-ers naar het SOH congres in Zwolle!

SOH-congres: Jouw talent op de juiste plek

Datum:
Donderdag 6 juni 2024
Tijdstip:
10.00 - 16.00 uur
Doelgroep:
SOH, Doktersassistenten
Locatie:
Van der Valk Hotel Zwolle
Nieuwleusenerdijk 1 , 8028 PH, ZWOLLE
Accreditatie:
5 uur
Kosten:
Cursusprijs: € 300,00
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen over deze nascholing? Dan kunt u contact opnemen met:

Melisa Jongkind & Jorien van Veen
T 072 - 527 91 00
E secretariaat@dokh.nl

Waar past jouw talent als SOH het beste? De SOH is van groot belang voor de praktijk. Je hebt geleerd hoe je 15 veelvoorkomende klachten zelfstandig afhandelt. Daarmee ontlast je de huisarts. Maar hoe zet je jouw kennis en kunde optimaal in? Kom samen met collega SOH-ers naar het SOH congres in Zwolle!

Deze editie van het SOH-congres trappen we af met een plenaire sessie over taakherschikking. De doktersassistent, SOH, POH, VH, VS, PA en de praktijkmanager. Er zijn een hoop professionals aan het werk binnen het huisartsenteam. Maar wie doet wat? En waarom? Weet je van je collega’s wat ze doen? Wat is jouw rol als SOH? Waar liggen kansen?

Hoe kan de SOH ingezet worden in de huisartsenzorg? Welke veranderingen brengt dit met zich mee in de organisatie? We maken de vertaalslag van theorie naar praktijk.

Naast de plenaire sessie kun je twee workshops naar keuze volgen. Je hebt keuze uit:

  • Workshop 1: Enkelbandletsel
  • Workshop 2: Klinisch redeneren
  • Workshop 3: Medicatie-adviezen voor de SOH
  • Workshop 4: Werk- en privébalans (incl. burn-out)

Programma

10.00 - 11.00 uur  Welkom en plenaire sessie

11.00 - 13.00 uur  Workshopronde 1

13.00 - 13.45 uur  Lunch

13.45 - 15.45 uur  Workshopronde 2

15.45 - 16.00 uur  Afsluiting en evaluatie

Workshops

Enkelbandletsel

Na het succes tijdens vorige SOH-congres opnieuw de workshop Enkelbandletsel! Patiënten met een trauma van de enkel kom je regelmatig tegen. Hoe pak je dat aan? Volgens de nieuwe NHG-standaard Enkelbandletsel (oktober 2021) wordt er nu, op basis van klachten en lichamelijk onderzoek, onderscheid gemaakt tussen mild en matig tot ernstig enkelbandletsel.

In deze workshop word je op de hoogte gebracht van de belangrijkste wijzigingen. Je leert hoe je de ernst van het letsel bepaalt en welke behandeling en revalidatiedoelstellingen je toe kan passen. Daarnaast leer je meer over de voor- en nadelen van tape- en bracebehandelingen en oefen je hoe je deze in de praktijk kan toepassen. Een echte ‘hands-on-(enkel-)workshop’ dus!

Klinisch redeneren

Waarom handel je zoals je doet als SOH? Klinisch redeneren is de vaardigheid om eigen observaties en interpretaties te koppelen aan medische kennis. Zoals fysiologie, anatomie, pathologie en farmacologie. Zo kun je goed onderbouwen welke zorg je moet inzetten. En welke vervolgstappen je moet nemen. In deze workshop maken we kennis met klinisch redeneren. En gaan we met casuïstiek aan de gang.

Medicatie-adviezen voor de SOH

Hoe lang mag ik iemand 4dd 1000mg paracetamol adviseren? Hoe zit het met prednison gebruik bij iemand met een wond? Tijdens deze workshop ga je aan de slag met vragen over medicatie die jij als SOH adviseert aan patiënten. Je krijgt tips en tricks over medicatie die belangrijk zijn tijdens jouw SOH-spreekuur. In deze workshop krijg je praktische handvatten om toe te passen in de praktijk.

Werk- en privébalans (incl. burn-out)

Opzij, opzij, opzij! Maak plaats, maak plaats, maak plaats! Ik heb ongelofelijke haast!

Herkenbaar? Alles moet nu en dat geldt ook voor de balans tussen ons werk en privéleven. Ontspannen en leuke dingen doen moet ook nu. En het liefst zo goed en leuk mogelijk. Pffff. Vandaag staan we hier gezamenlijk bij stil. Serieus, met enige zelfspot en handvatten om niet in de hedendaagse valkuilen van ons hectische leven te vallen. Van normale stress naar overbelasting tot aan een maandenlange burn-out. Wat zijn de 'ingrediënten' hiervoor? En hoe voorkom je dat dit jou overkomt

Hercertificeringspunten 

Het SOH-congres telt mee voor 4 hercertificeringspunten voor je hercertificering als SOH. Naast hercertificeringspunten behaal je ook 5 reguliere accreditatiepunten voor jouw beroepsgroep.


Inschrijven

Bij uw eerste inschrijving voor een nascholing, ontvangt u ook onze nieuwsbrief. Deze ongeveer 2-wekelijkse nieuwsbrief bevat voor uw beroepsgroep interessante informatie en geaccrediteerde nascholingen. Zo blijft uw vakkennis up to date! Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen, klik dan hier.

Inschrijven voor deze cursus